Bøker

Byen som formet Norge. Den overraskende historien om alt vi kan takke Stavanger for

Sven Egil Omdal

Kagge forlag, 2020

Moderne norgeshistorie sett fra Stavanger. Byen har hatt langt større innflytelse på utviklingen av det norske samfunnet de siste 200 årene enn den har fått kred for.

NRK skriver om boken: «..den drevne pressemannen Sven Egil Omdal gjør en så utmerket jobb med å presentere dette omfattende stoffet på et vis som gir mening og innsikt, at det selv for ikke-siddiser bare er å gi seg over.»

Innbundet. kr. 400,- + frakt 

Borgerlønn. Ideen som endrer spillet

Ingeborg Eliassen og Sven Egil Omdal

Res Publica, 2018

Forslaget om å gi alle mennesker en garantert minsteinntekt vekker stadig større interesse, ikke minst som følge av pandemien. Denne boken er en grundig gjennomgang av alle sider av temaet.

Boken ble nominert til Brageprisen i 2018.

150,- + frakt

Stavanger - slik du var

Olaf A. Ellingsen og Sven Egil Omdal

Jæren forlag, 2018

Til Olaf A. Ellingsens unike bilder av byen i den siste perioden før oljå, knytter Sven Egil Omdal muntre og opplysende fortellinger om livet mellom de skjeve gamle trehusene og de skinnende nye glass- og betongbyggene. Boken er en kjærlighetserklæring i ord og bilder til en unik by.

Innbundet. kr. 300,- + frakt

Gestapo-kjelleren. Aldershjemmet som ble fryktens hus

Sven Egil Omdal

Kolofon, 2016

Solvang aldershjem ble hovedkvarter for Gestapo og Statspolitiet i Stavanger. Dette er historien om hvordan et fredelig hjem for eldre ble distriktets mest fryktede hus.

Innbundet. kr. 250,- + frakt

Noe innen media. Har det klikket for pressen?

Sven Egil Omdal og Halvor Hegtun

Cappelen Damm, 2016

Hva skjer med mediene og medievanene våre? Den offenlige samtalen? Demokratiet? Gudene vet, journalistene Halvor Hegtun og Sven Egil Omdal gjetter.

Angrep eller forsvar. Kampfly, norske verdier og sikkerhetspolitiske ambisjoner

Ingeborg Eliassen og Cathrine Sandnes

Manifest forlag, 2016

Om norgeshistoriens største offentlige investering: 52 F-35, kampflyene som særlig egner seg til å bombe mål på fiendtlig område. Det koster å ha dem på vingene. Så mye at det risikerer å knekke ryggen på forsvaret her hjemme.

Innbundet. kr. 100,- + frakt

Harde tider. Det nye arbeidslivet i Europa

Ingeborg Eliassen

Spartacus, 2014

Finanskrisen i 2008 satte seg i Europa som skyhøy arbeidsløshet. Parallelt høvlet myndigheter i mange land ned arbeidstaker-rettigheter som hadde gjort Europas arbeidsliv til verdens mest siviliserte. Formålet var å sparke i gang ny vekst. Men politikken skjøv også makt og penger fra flertallet til et privilegert mindretall. Med dette endret den Europa. Boken viser hvordan.

Paris. En veiviser

Sven Egil Omdal

Spartacus, 2014

Det overraskende, det autentiske og det ukjente Paris lar seg bare oppdage til fots. Denne boken viser deg veien.

Heftet. kr. 250,- + frakt

Bokbestilling